Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krem juha od tikvica

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Tikvice dobro operite i narežite na kocke. Na ulju pirjajte crveni luk do zlatnožute boje, dodajte kockice krumpira, podlijte s malo temeljca samo da je krumpir pokriven, kuhajte na laganoj vatri miješajući, dodajte maslac.
  2. Kuhajte desetak minuta miješajući da maslac emulgira i podlijevajte malo po malo temeljcem da juha dobije kremoznost, posolite.
  3. Odvojite 100 g tikvica, a ostalo dodajte u juhu, podlijte s pola temeljca i kuhajte 5 minuta. Usitnite štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće i prokuhajte.
  4. Preostale tikvice ispecite na gril tavi. Razmutite kiselo vrhnje, umiješajte u juhu prije posluživanja, dodajte grilane tikvice, začinite svježe mljevenim paprom i poslužite.

SAVJET: Umjesto kiselog vrhnja možete dodati 50 ml punomasnog mlijeka. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g tikvica
  • 200 g krumpira
  • 200 g crvenog luka
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 60 g maslaca
  • 40 ml ulja
  • Sol, svježe mljeveni papar
  • 50 ml kiselog vrhnja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Kiselo vrhnje SPAR, 180g

Krumpir Natu*pur

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...