Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kremasta juha od šparoga

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Gulilicom pažljivo ogulite šparoge. Otkinite gornji dio (glavu) oko 3 cm i odrežite donji, tvrdi, sasušeni dio (oko 1 cm). Donji dio šparoga i sve što ste ogulili prokuhajte u litri vode da dobijete temeljac. Stabljike šparoga narežite na sitne komade i pirjajte ih na maslacu, podlijte u nekoliko navrata s malo temeljca, malo posolite i kuhajte.
  2. Ohladite 50 - 100 ml temeljca pa mu dodajte škrobno brašno i razmutite ga u temeljcu. Dodajte pola količine temeljca i prokuhajte juhu pa usitnite štapnim mikserom. Dodajte preostali temeljac i zagrijte da proključa pa dodajte škrobno brašno i glave šparoga te prokuhajte 1 - 2 minute. Na kraju juhu legirajte vrhnjem za kuhanje. Poslužite uz dodatak rižinih pahuljica. 

Savjet: Sami napravite temeljac od dijelova šparoge (ostataka) jer tako ćete pojačati i naglasiti aromu juhe.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g zelenih šparoga
  • 80 g maslaca
  • 20 - 30 g škrobnoga brašna
  • 100 g vrhnja za kuhanje
  • 10 g rižinih pahuljica
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Maslac SPAR, 250g

Sol SPAR Vital

Šparoge

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...