Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Video recept
Popečci od lososa sa salatom od naranče i koromača
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
100 min
Ogulite krumpire i narežite ih na kockice. U većem loncu zakuhajte posoljenu vodu. Kad je voda zakipila stavite u nju narezani krumpir.
Filete lososa posolite, popaprite te ih natrljajte maslinovim uljem. Na lonac u kojem se kuha krumpir stavite cjedilo pa u njega stavite filete lososa. Prekrijte cjediljku aluminijskom folijom. Smanjite plamen pa kuhajte 15 minuta dok krumpir i losos ne budu kuhani.
Krumpir ocjedite pa ga vratite u topli lonac da se posuši. Dok se krumpir hladi sitno nasjeckajte šaku listova svježeg peršina. S lososa skinite kožu pa ga usitnite u većoj zdjeli. Krumpir zgnječite u pire pa ga dodajte lososu skupa sa 1 žlicom brašna. Dodajte 1 jaje, usitnjeni peršin, naribanu koricu limuna pa sve dobro poparite i posolite. Nakon toga sve dobro izmješajte rukama. Smjesu podjelite na 8 dijelova pa oblikujte popečke debljine cca 2 cm. Odložite ih na pobrašnjeni pladanj te ostavite u hladnjak na 1 sat da se malo stvrdnu.
Za to vrijeme pripremite sastojke za salatu. Operite rukolu ili potočarku te je stavite u cjedilo da se dobro ocjedi. Naranči odrežite vrhove pa joj oštrim nožem odstranite koru skupa s bijelim dijelom te meso naranče narežite na kockice. Naranče režite iznad zdjele kako biste sačuvali sok koji će se iscjediti. Narezane kockice stavite u veću staklenu zdjelu. Dodajte im na sitno narezane lukovice mladog luka i na tanke listiće narezan koromač. Na zagrijanu tavu stavite očišćene orahe pa ih kratko popržite te odložite sa strane. U manjoj zdjeli za preljev izmješajte sok od 1 limuna, narančn sok, maslinovo ulje sol i papar.
Popečki od lososa su se već dobro ohladili pa možete krenuti s njihovom pripremom. Zagrijte dvije žlice maslinova ulja u većoj tavi debljeg dna. Popečke stavite na vrelo ulje pa ih pecite 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju tamnu zlatnu koricu.
Pomješajte sve sastojke za salatu, dobro zalijte s preljevom i izmješajte. Za kraj salatu pospite krupno namrvljenim prepečenim orasima. Popečke poslužite sa salatom od naranče, rukole i koromača.
Sastojci
Za
4
osobe
za popečke:
600g krumpira
500g fileta svježeg lososa
1 žlica brašna + brašno za posipanje
1 veliko jaje
2 limuna
šaka svježeg peršina
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni papar
za salatu:
4 naranče
4 lukovice mladog luka
1 srednji koromač
200g rukole ili potočarke
šaka lagano prepečenih oraha
1 limun
4 žlice maslinova ulja
sol i svježe mljeveni papar
Vino Frajona Malvazija
0,75L
Temp. serviranja:
12ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio limun Natur*pur
Bio naranča Natur*pur
File lososa
Jaja SPAR, A klasa, M razred, 10 kom.
Krumpir Natu*pur
SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji