Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Riblja juha s krumpirom i rižom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Škarpinu stavite kuhati s mrkvom, celerom i peršinom, posolite, dodajte 2 – 3 zrna papra i krišku limuna.
  2. Na maslinovom ulju pirjajte luk do zlatnožute boje, dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko popržite, zatim dodajte kockice paprike, pa kockice krumpira i na kraju kockice mrkve.
  3. Zalijte ribljom juhom, dodajte rižu i kuhajte dok riža i krumpir ne budu mekani. U međuvremenu očistite ribu i meso dodajte u juhu prije posluživanja. Provjerite okus, po potrebi još začinite, pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite.

SAVJET: Prije serviranja svaki tanjur poškropite maslinovim uljem i sokom limuna. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g škarpine (smrznute, bez glave)
  • 50 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • 1 kriška limuna
  • 100 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 g crvene paprike
  • 200 g mrkve
  • 300 g krumpira
  • 100 g riže
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 – 3 grančice peršina
  • Sol, papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, paket

Bio mrkva Natur*pur

Celer

Paprika rog

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Škarpina

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...