Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od dimljene ribe i gljiva

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Bukovače narežite na manje komade, popržite ih na maslinovu ulju,dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko ga pržite (samo da pobijeli), posolite i popaprite pa ostavite da se hladi. Majonezu i kiselo vrhnje zajedno izmiješajte.
  2. U dobivenu kremu umiješajte bukovače i filete pastrve kojima ste odstranili kožicu i eventualne kosti (natrgajte ih na komadiće).
  3. Dodajte ljubičasti luk narezan na ploške i nakrupno nasjeckane orahe. Posolite, promiješajte i poslužite na listovima zelene salate i posuto nasjeckanim koprom.

Savjet: Ovu salatu poslužite uz prepečeni tost ili kruh​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g fileta dimljene pastrve
  • 200 g bukovača
  • 30 ml maslinova ulja
  • 100 g ljubičastog luka
  • 100 g zelene salate
  • 50 g majoneze
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 g oraha
  • 1 vezica kopra
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bukovače

Ljubičasti luk

Majoneza SPAR, 50%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...