Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Teleća juha s ječmom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. U lonac stavite meso s kostima, očišćeno povrće, dolijte oko 1,5 l vode i zakipite.
  2. Kad zakipi, maknite pjenu, dodajte zrna papra, posolite i kuhajte na laganoj vatri oko 1,5 sat. Ječam skuhajte posebno.
  3. Kad je meso mekano, juhu procijedite, odvojite meso od kosti.
  4. U jušnik stavite mrkvu narezanu na kockice, listiće peršina, komadiće mesa, kuhani ječam, dolijte vruću juhu, pospite sjeckanim koprom i poslužite.

Savjet: Umjesto ječma, možete dodati kuhanu rižu ili žitaricu po izboru.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g teletine s kostima (koljenica)
  • 100 g crvenog luka
  • 100 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g peršina
  • 100 g korabe
  • sol, papar u zrnu
  • 100 g ječma
  • 1 grančica kopra

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Peršin

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Teleća rebra/prsa/flam

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...