Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bruschette s lukom, rajčicama, šparogama i kaprima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Kriške kruha pokapajte s pola količine ulja pa ih stavite u posudu za pečenje i zapecite u pećnici 5 minuta na 190 °C. Šparoge očistite, natrgajte ih na komadiće do tvrdoga dijela. Odvojite glavu od stabljike i blanširajte u vodi 1 minutu.
  2. Sitno nasjeckajte luk i rajčicu pa dodajte šparoge i sitno nasjeckane kapare i masline. Posolite i promiješajte pa premažite bruschette dobivenim namazom. Stavite ih u pećnicu i pecite 5 minuta na 205 - 220 °C. Prije posluživanja pokapajte bruschette preostalim maslinovim uljem.

Savjet: Prije stavljanja namaza šnite kruha tostirajte jer tako neće upiti vlagu iz namaza i ostat će hrskave.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 8 kriški kruha
  • 100 g crvenoga luka
  • 200 g rajčica
  • 100 g divljih šparoga
  • 30 g kapara
  • 50 g maslina bez koštica
  • 80 ml maslinova ulja
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bijeli kruh S-BUDGET, štruca, 500g

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Kapari DESPAR

Ljubičasti luk

Zelene masline SPAR, bez koštice, 230g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...