Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Burgeri sa svinjetinom, džemom od luka i BBQ umakom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

180 min
  1. Svinjetinu posolite, stavite u pleh uz dodatak svinjske masti i pecite na 100 °C oko 3 sata. U međuvremenu napravite džem od luka. Na mješavini maslinovog ulja i maslaca 20 minuta pirjajte luk narezan na ploške, dodajte šećer, začinite solju i paprom i nastavite pirjati još 20 minuta dok se luk ne karamelizira.
  2. Podlijte vinom i acetom i kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete gustu, pekmezastu strukturu umaka (oko 30 minuta). Meso pustite da se 1 – 2 minute stabilizira, narežite ga na šnite i opecite u tavi s obje strane.
  3. Pecivo razrežite i tostirajte 1 minutu u tavi gdje se peklo meso (s unutarnje strane).
  4. Na pecivo stavite meso narezano na rezance, dodajte džem od luka, pokapajte BBQ umakom, poklopite drugim dijelom peciva i poslužite.

SAVJET: Za džem od luka koristite ljubičasti luk za ljepšu boju.

Sastojci

Za 4 osobe

Sastojci za burgere:

  • 4 peciva za burgere
  • 800 g svinjske vratine bez kosti
  • Sol
  • 50 g svinjske masti
  • 100 ml BBQ umaka

Sastojci za džem od luka:

  • 500 g crvenog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 ml aceta balsamica
  • 50 ml crnog vina
  • Sol, papar

Vino Degrassi Teran


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Smeđi šećer DESPAR

Svinjski vrat

Hambi pecivo sa sezamom, 70g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...