Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Mesne okruglice s umakom od rajčice

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Za umak nasjeckajte luk i pirjajte na maslinovom ulju desetak minuta, dodajte ribanu mrkvu pa zajedno pirjajte još 20 minuta. U međuvremenu namočite kruh u mlijeko, ocijedite i dodajte mljevenom mesu.
  2. Dodajte jaje, začinite solju i paprom i dobro izmiješajte. Oblikujte okruglice jednake veličine i ispecite. Svježu rajčicu zarežite na vrhu u križ, stavite u kipuću vodu, kad se kožica počne odvajati, izvadite, ogulite, odstranite srčiku i narežite.
  3. Kockice rajčice dodajte na luk i mrkvu, pirjajte 10 minuta, dodajte pelate, začinite solju i šećerom, kuhajte 10 minuta pa miksajte da dobijete glatki umak.
  4. Razmutite kiselo vrhnje pa dodajte u umak i napravite crtu u krug, pokapajte maslinovim uljem i poslužite uz mesne okruglice dekorirane grančicom svježeg ružmarina.

SAVJET: Pripremu umaka si u potpunosti olakšajte korištenjem isključivo rajčice iz konzerve u obliku pelata ili polpe. ​

Sastojci

Za 4 osobe

Sastojci za okruglice:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 100 g kruha
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • Sol, papar
  • 100 ml ulja

Sastojci za umak od rajčice:

  • 200 g crvenog luka
  • 100 g mrkve
  • 200 g rajčice (grapolo, zara)
  • 200 g pelata
  • 40 ml maslinovog ulja
  • Sol, šećer
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 grančica svježeg ružmarina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bijeli kruh S-BUDGET, štruca, 500g

Bio mrkva Natur*pur

Mljeveno meso

Rajčice pelati S-BUDGET, 400g

Trajno mlijeko S-BUDGET, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...