Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Mini pite s piletinom i povrćem

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

75 min
  1. Zamijesite tijesto od brašna, izmrvljenog kvasca, šećera, 100 g masti, mlijeka i prstohvata soli. Tijesto ostavite sa strane da odmori 30 minuta. U međuvremenu pripremite nadjev.
  2. Piletinu narežite na kockice i posolite. Narežite poriluk na ploške, odvojite bijeli od zelenog dijela. Mrkvu i papriku očistite i narežite na kockice, mozzarellu naribajte. Zagrijte maslinovo ulje, zapecite piletinu da se zatvore pore, odložite sa strane. U istu tavu dodajte bijeli dio poriluka, pirjajte, dodajte kockice mrkve, kratko popržite, vratite meso, dodajte zeleni dio poriluka, zatim papriku, kratko popržite, posolite i maknite s vatre. Umiješajte u nadjev ribani sir.
  3. Za pite su vam potrebni kalupi promjera 18 cm, premažite ih svinjskom masti. Razvaljajte tijesto, izrežite 4 veća kruga koja ćete staviti u kalup i obložiti stjenku i 4 manja kruga kojima ćete poklopiti pite.
  4. Prebacite tijesto u kalupe, obložite stjenku, napunite nadjevom, poklopite tijestom. Spojite rubove tijesta, prstima na gornjem tijestu napravite nabore. Premažite pite odozgo rastopljenom masnoćom, pecite na 180 °C 25 – 30 minuta. 

Savjet: Prije rezanja poriluk dobro operite jer među listovima mogu ostati zrnca pijeska ili zemlje. ​​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g glatkog brašna
  • 10 g svježeg kvasca
  • 20 g šećera
  • 150 g svinjske masti
  • 300 ml mlijeka
  • 500 g pilećeg filea
  • 300 g poriluka
  • 200 g mrkve
  • 200 g svježe crvene paprike
  • 250 g mozzarelle
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 19 g soli

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio paprika crvena Natur*pur

Bio poriluk Natur*pur

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Mozzarela S-BUDGET

Pileći file S-BUDGET

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...