Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena hobotnica

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Očistite hobotnicu, zakipite vodu i namočite u ključalu vodu najprije krakove da se počnu savijati, a zatim stavite kuhati cijelu hobotnicu. 
  2. Nakon 40 minuta kuhanja probajte hobotnicu pa ako nije mekana nastavite dalje kuhati dok ne omekša.
  3. Kuhanu hobotnicu ohladite, narežite na veće komade i pecite 2 minute sa svake strane na tavi u kojoj ste dodali pola količine maslinovog ulja.
  4. Stavite u tanjur, začinite po želji svježe mljevenim paprom, pikantirajte preostalim maslinovim uljem, dodajte krišku limuna, par listića mente i ružmarina, poslužite.

Vrijeme pripreme: 
1 – 2 sata ovisno o vrsti i veličini hobotnice

Savjet: 
Pri postizanju meke teksture, pomaže korištenje zamrznute hobotnice. Ako kupite svježu, prethodno je zamrznite na 24 sata pa odmrznite i pripremite prema receptu. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,6 kg hobotnice
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 1 grančica mente
  • 1 grančica ružmarina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Hobotnica na ledu

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Sitna morska kuhinjska sol S-BUDGET, 1kg

Ružmarin

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...