Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Salate
Video recept
Salata od svinjskog filea, jabuke i mješane zelene salate
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
40 min
Dobro operite i posušite svinjski file. Očistite ga od masnoće i narežite na kriške debljine 2 cm. Operite i očistite zelenu salatu pa je odložite da se dobro ocjedi. Odstranite koru sa šnita kruha pa ih narežite na kockice veličine 2 cm.
U dubljoj tavi debljeg dna zagrijte 3 žlice maslinova ulja pa u masnoći prepržite uz stalno mješanje narezane kockice kruha 5-6 minuta dok se ne zazlate. Izvadite ih na kuhinjski papir i dobro ocjedite od masnoće.
Narezani svinjski file lagano istucite batom za meso. Obrišite tavu u kojoj ste pekli kruh pa u njoj zagrijte 1 žlicu maslinova ulja. Lagano prepržite filete po par minuta sa svake strane kako bi ostali sočni. Odložite ih na toplo.
Ogulite jabuke, narežite ih na kriške i očistite od koštica. U tavu u kojoj ste pržili meso dodajte maslac pa u zagrijanoj masnoći pržite jabuke nekoliko minuta dok lagano ne potamne. Možete ih povremeno okrenuti. Izvadite jabuke i odložite sa strane.
U tavu dodajte još jednu žlicu maslinova ulja, jabučni ocat i žličicu šećera. Sve lagano zagrijte, pustite da malo krčka pa ugasite vatru. Očišćenu zelenu salatu rasporedite u 4 zdjele ili tanjura. Na salatu dodajte prepržene kockice kruha i pečene jabuke. Sve prelijte dobivenim preljevom od jabučnog octa i lagano promješajte. Na vrh stavite odreske od svinjskog filea pa još malo pokapajte preljevom.
Sastojci
Za
4
osobe
400 g svinjskog filea bez masnoće
2 jabuke
4 šnite kruha
5 žlica maslinova ulja
30g maslaca
1 žličica smeđeg šećera
2 žlice jabučnog ili balzamičnog octa
250 g mješane zelene salate
sol
svježe mljeveni papar
Vino Traminac
Iločki podrumi
0,75L
Temp. serviranja:
9-11ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Aceto balsamico DESPAR
Bio jabuka Natur*pur
Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L
Maslac SPAR, 250g
Svinjski file
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji