Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lagani tartar od lososa u avokadu

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

10 min
  1. Avokada dobro operite, prerežite ih popola, odstranite im koštice pa prerezane strane premažite limunovim sokom.
  2. Losos očistite, operite, skinite mu kožicu i narežite ga na sitne kockice (možete ga i lagano iskosati).
  3. Lososu dodajte ocijeđene kapare, sitno nasjeckanu ljutiku, naribanu limunovu koricu, protisnuti češnjak, maslinovo ulje, jogurt, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Pripremljenom smjesom napunite prerezani avokado, pospite svježim klicama i poslužite rashlađeno.

Savjet: Kako biste losos lakše narezali, stavite ga u zamrzivač na 20-ak minuta pa ga onda narežite​

 

> PRELISTAJTE NAŠ AKCIJSKI LETAK

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 zrela avokada
  • 250 g fileta lososa
  • 2 ljutike
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica kapara
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice tekućeg jogurta
  • 3 žlice svježih klica
  • sol
  • papar

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

avokado

Bio limunska korica Natur*pur, 100g

Češnjak

File lososa

Kapari DESPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...