Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Mesna salata s mrkvom, rotkvicom, mini rajčicom i krastavcem

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Ramsteke posolite. Zagrijte tavu, u vrelu tavu dodajte masnoću, ramsteke pecite 1 minutu sa svake strane da se mesu zatvore pore – tako ćete dobiti izgled mesa kao na slici. Možete i produžiti vrijeme pečenja govedine, ovisno kako želite da je meso pečeno – rare, medium ili well done.
  2. Ostavite da se meso par minuta nakon pečenja stabilizira, zatim narežite na tanke ploške. Krastavac ogulite, uzdužno prepolovite, odstranite sjemenke, narežite na ploške. Mrkvu ogulite i guljačem za povrće narežite na trake.
  3. Rotkvice očistite i narežite na ploške, mini rajčice prepolovite. Pomiješajte rikolu, špinat, radič, rotkvice, rajčice, krastavac i mrkvu, začinite solju i maslinovim uljem, rasporedite u tanjure, dodajte ploške mesa, poslužite.

Savjet: Ako volite kiseliji okus, po želji dodajte nekoliko kapi limunovog soka ili jabučnog octa.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g odležanog, maturiranog ramsteka (4 x 200 g)
  • 200 g mrkve
  • 100 g baby špinata
  • 150 g rotkvice
  • 300 g mini rajčica
  • 100 g mladog radiča
  • 60 g rikole
  • 250 g krastavaca
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 14 g soli

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Juneći ramsteak, leđa

Krastavci Natur*pur

Rotkvice

Salata baby špinat SPAR, 100g

Salata rukola SPAR, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...