Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od leće, paprike, rajčice i luka

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Leću skuhajte u blago posoljenoj vodi pa je ocijedite i ohladite.
  2. Papriku očistite i narežite na kocke. Ljubičasti luk narežite na ploške, a rajčicu na kriške.
  3. Stavite sve povrće u zdjelu, začinite solju, paprom i maslinovim uljem pa lagano promiješajte. Raspodijelite salatu u tanjure i pospite nakrupno nasjeckanim peršinom te poslužite.

Savjet: Pazite da leća bude mlaka, a ne vruća, kako toplina ne bi uništila rajčicu. Salatu rahlo miješajte da ne biste zgnječili rajčicu.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g suhe leće
  • 400 g rajčice grappolo
  • 200 g ljubičastoga luka
  • 400 g svježe paprike
  • pola vezice peršina
  • sol i papar
  • 80 ml maslinova ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Bio paprika crvena Natur*pur

Leća SPAR Veggie, 250g

Ljubičasti luk

Peršin

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...