Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od pečenog povrća i avokada

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Avokado raspolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na kocke.
  2. Povrće očistite i narežite na kocke 2 x 2 cm, režnjeve češnjaka prepolovite.
  3. Na zagrijano maslinovo ulje stavite luk i papriku, kratko miješajući popržite, zatim dodajte patlidžan i na kraju avokado i češnjak, popecite minutu, maknite s vatre, začinite solju, paprom i po želji origanom.
  4. Raspodijelite u tanjure, dekorirajte grančicom timijana i poslužite.

Savjet:
Prije upotrebe, patlidžan posolite i ostavite kratko da pusti vodu te ocijedite. Na taj način ćete ublažiti gorčinu patlidžana. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g paprike
  • 400 g patlidžana
  • 400 g avokada
  • 250 g crvenog luka
  • 2 – 3 režnja češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 – 3 grančice timijana

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

avokado

Bio luk Natur*pur, 750g

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Patlidžan

Paprika 3 boje

Češnjak (bijeli luk)

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...