Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Curry od tune sa zelenom čili papričicom i naan lepinjom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Rajčicu zarežite na vrhu u križ, ubacite u kipuću vodu da se kožica počne odvajati od mesa, ogulite i narežite na kockice.
  2. Luk i češnjak sitno nasjeckajte.
  3. Tunu narežite na veće kocke, posolite i zapecite u vrelom woku na kokosovom ulju, izvadite meso na stranu.
  4. U zagrijani wok dodajte sjemenke muštarde i kumin, popržite minutu pa dodajte sjeckani luk i pržite 2 minute, zatim dodajte sjeckani češnjak i sitno ribani đumbir, promiješajte, dodajte kockice rajčice i ostale začine, vratite tunu, podlijte temeljcem, prokuhajte, dodajte kokosovo mlijeko, provjerite okus, po potrebi posolite i maknite s vatre.
  5. Curry poslužite posut sjeckanim listićima korijandra, sjeckanom zelenom čili papričicom uz plošku limete i naan lepinju.

Savjet:
Na isti način pripremite i piletinu, uz korištenje pilećeg temeljca. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g tuna fileta
  • 1 – 2 zelene čili papričice po želji
  • 60 ml kokosovog ulja
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 4 kom naan lepinje
  • 200 g rajčice
  • 1 limeta
  • 150 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 10 g svježeg đumbira

Začini:

  • 1 g kurkume
  • 0,5 g kumina
  • 1 g mljevenog korijandra
  • 1 mala žličica sjemenki muštarde
  • sol
  • 200 – 300 ml ribljeg temeljca
  • 4 – 5 grančica svježeg korijandra

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Češnjak (bijeli luk)

Đumbir Natur*pur

Kurkuma u prahu SUPERFOODS by Encian, 150g

Limeta

Pecivo, lepinja

Rajčice

Sol SPAR Vital

Tuna odrezak

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...