Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Filet bijele ribe s heljdom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Heljdu kuhajte u posoljenom ribljem temeljcu 15 – 20 minuta. Filet ribe narežite, osušite papirnatim ubrusom, posolite i pecite zajedno s grančicama ružmarina u tavi na 50 ml ulja.
  2. Heljdu začinite preostalim maslinovim uljem, raspodijelite u tanjure, pospite sjeckanim koromačem.
  3. Dodajte filet bijele ribe, krišku limuna i grančicu ružmarina. Poslužite odmah.

Savjet: Ako koristite filet s kožom, na jako vrućoj tavi prvo pecite stranu s kožom pritišćući je špatulom da se ne izvije. Kada koža zahrskavi, okrenite filet i pržite još kratko s druge strane. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g fileta bijele ribe
  • 300 g heljde
  • sol
  • 500 ml ribljeg temeljca
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 4 grančice ružmarina
  • 1 limun
  • 1 – 2 grančice svježeg koromača

Vino Zlatna Vrbnička Žlahtina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Orada

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...