Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Janjeći rižoto
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
40 min
Janjetini odstranite kost, rascijepajte je i kuhajte s korjenastim povrćem da dobijete temeljac. Meso narežite na kocke, posolite i pustite da odstoji da se prožme.
200 g crvenog luka sitno nasjeckajte i pirjajte na maslinovu ulju. Na pirjani luk dodajte sitno naribanu mrkvu, zatim glazirajte rižu (zagrijte dok ne počne bijeliti), dodajte nasjeckani češnjak, samo da pobijeli, podlijte bijelim vinom, reducirajte da ispari kiselina i uz postupno podlijevanje janjećim temeljcem kuhajte 18 minuta.
U međuvremenu, janjetinu naglo popržite na malo maslinova ulja. Rižoto završite dodavanjem nekoliko kapi maslinova ulja i začinite po želji.
Poslužite rižoto uz pržene kocke janjetine, svježe narezan crveni luk i nakrupno nasjeckan peršin.
Sastojci
Za
4
osobe
500 g janjeće plećke
400 g riže
300 g crvenog luka
100 g mrkve
3 češnja češnjaka
1 vezica peršina
100 ml maslinova ulja
80 ml bijelog vina
sol
Za temeljac:
100 g mrkve
100 g celera, korijen
100 g peršina, korijen
Vino Miličić Plavac Mali
0,75L
Temp. serviranja:
18-20ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio češnjak Natur*pur
Bio mrkva Natur*pur
Celer
Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L
Riža DESPAR, ROMA
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji