Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Patlidžani s rajčicom i mozzarellom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Rajčice na vrhu zarežite u križ, blanširajte dok se kožica ne počne odvajati, ohladite, ogulite, odstranite srčiku i narežite na četvrtine.
  2. Na 80 ml maslinovog ulja kratko popržite 2 nagnječena režnja češnjaka, dodajte rajčice te pržite na jakoj vatri miješajući da tekućina reducira, začinite solju i po želji paprom. Maknite s vatre, dodajte 2 – 3 grubo rezana listića bosiljka i pustite da se hladi.
  3. Pećnicu ugrijte na 240 °C. Patlidžane prepolovite po duljini, složite u pleh (nožem im poravnajte donji dio). Na svaku polovicu dodajte rajčicu, ploške mozzarelle, posipajte krušnim mrvicama i kratko zapecite u pećnici.
  4. Pikantirajte preostalim maslinovim uljem, dodajte listiće svježeg bosiljka i poslužite.

Savjet: Jelo upotpunite kuhanim žitaricama ili kruhom za kompletniji obrok.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 veća patlidžana (oko 1 kg)
  • 1,5 kg rajčice – zara, grappolo
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 10 listića svježeg bosiljka
  • 200 g mozzarelle
  • 40 g krušnih mrvica
  • sol, papar po želji

Vino Frajona Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Patlidžan

SPAR PREMIUM Mozzarella di Buffala, 120g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...