Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeni batat s kvinojom, sjemenkama nara i sirom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Batat dobro operite, razrežite po duljini, stavite u lim za pečenje, pokapajte s 20 ml maslinovog ulja i pecite 30 minuta na 180 °C.
  2. U međuvremenu očistite šipak da dobijete sjemenke (trebat će vam otprilike četvrtina), kvinoju skuhajte u malo slane vode.
  3. Kuhanu kvinoju začinite s 20 ml maslinovog ulja i umiješajte sjemenke šipka.
  4. Stavite hrpicu kvinoje na batat, položite na svaki dvije ploške sira i vratite u pećnicu da se sir rastopi i dobije lijepu boju.
  5. Pospite sjeckanim vlascem, pokapajte preostalim uljem i poslužite.

Savjet: Osim kvinoje, možete isprobati i kombinacije s bulgurom, prosom ili kus-kusom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 kom batata
  • 80 g kvinoje
  • 150 g gaude u listićima
  • 1 nar ili šipak
  • 60 ml maslinovog ulja
  • sol
  • ½ vezice vlasca

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Batat

Sir Gouda SPAR, 250g

Sol SPAR Vital

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Šipak, nar

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...