Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeni krumpir punjen povrćem

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Napravite zeleni pesto, natrgajte sitno listiće rikole, dodajte pinjole, ribani sir, nagnječen ili protisnut češnjak, sol i malo ulja, miksajte štapnim mikserom lagano dodajući preostalo ulje.
  2. Cvjetiće brokule kratko uronite u kipuću vodu i odmah izvadite.
  3. Mrkvu i tikvicu narežite na tanke štapiće (julienne), rajčice na četvrtine.
  4. Krumpir ogulite, odrežite poklopac, izdubite sredinu i pecite u dubokoj masnoći 10 minuta.
  5. Krumpir stavite u pleh i pecite u pećnici na 180 °C još 10 minuta.
  6. Dok je krumpir u pećnici zagrijte wok, dodajte maslinovo ulje, mrkvu, popržite pola minute pa dodajte tikvicu, rajčicu, brokulu i gljive, posolite, promiješajte i maknite s vatre (ukupno pržite ne dulje od 2 minute).
  7. Vrući krumpir napunite povrćem iz woka i odmah poslužite uz pesto od rikole.

Savjet:
Umjesto rikole, za pesto možete koristiti 25 g svježeg bosiljka.

Sastojci

Za 3 osobe
  • 3 srednje velika krumpira
  • 100 g žute mrkve
  • 100 g narančaste mrkve
  • 80 g tikvica
  • 120 g mini rajčica
  • 80 g brokule
  • 30 g gljiva grmačica ili puza
  • 200 ml ulja za pečenje
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol

Zeleni pesto od rikole:

  • 40 g rikole
  • 15 g pinjola ili badema
  • 20 g ribanog Grana Padana
  • 50 – 70 ml maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Badem SPAR, jezgra, 200g

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Bio češnjak Natur*pur

Bio mrkva Natur*pur

Brokula

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Tikvice Natur*pur, 500g

Krumpir mladi bijeli

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...