Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pile punjeno heljdom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Vodu zakuhajte, pa u nju stavite kokošju kocku i kuhajte oko pet minuta. Dodajte heljdu, promiješajte, maknite s vatre i poklopite. Pustite neka stoji barem 15-ak minuta.
  2. Pile očistite, operite i posušite. Dobro ga istrljajte solju iznutra i izvana pa ga pustite da kratko odstoji.
  3. Na dvije žlice ulja popržite sitno nasjeckan luk do zlatnožute boje. Dodajte sitno nasjeckane pancetu i šampinjone i kratko ih pržite. Dodajte ocijeđenu heljdu, promiješajte i ugasite. Kašu pustite da se malo ohladi pa u nju umiješajte krušne mrvice, jaja, crvenu papriku, malo papra i soli, te dobro izmiješajte.
  4. Pripremljenim nadjevom napunite pile. Višak nadjeva stavite na dno vatrostalne posude za pečenje odgovarajuće veličine, pa na njega stavite napunjeno pile.
  5. Pile prelijte preostalim uljem i pecite otprilike sat vremena na 180°C. Tijekom pečenja pile malo prelijevajte toplom vodom kako bi  ostalo sočno.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 veće pile (oko 1,5kg)
  • 250 g heljdine kaše
  • 100 g luka
  • 75 g pancete
  • 50 ml ulja
  • 50 g šampinjona
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 3 jaja
  • 1 kokošja kocka
  • sol
  • papar
  • 500 ml vode

Vino Erdut Chardonnay


0,75L

Temp. serviranja:
12-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, paket

Grill pile S-BUDGET

Jaja SPAR, A klasa, M razred, 10 kom.

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Panceta SPAR, 400g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...