Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Popečci od lososa sa salatom od naranče i koromača

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

100 min
  1. Ogulite krumpire i narežite ih na kockice. U većem loncu zakuhajte posoljenu vodu. Kad je voda zakipila stavite u nju narezani krumpir.
  2. Filete lososa posolite, popaprite te ih natrljajte maslinovim uljem. Na lonac u kojem se kuha krumpir stavite cjedilo pa u njega stavite filete lososa. Prekrijte cjediljku aluminijskom folijom. Smanjite plamen pa kuhajte 15 minuta dok krumpir i losos ne budu kuhani.
  3. Krumpir ocjedite pa ga vratite u topli lonac da se posuši. Dok se krumpir hladi sitno nasjeckajte šaku listova svježeg peršina. S lososa skinite kožu pa ga usitnite u većoj zdjeli. Krumpir zgnječite u pire pa ga dodajte lososu skupa sa 1 žlicom brašna. Dodajte 1 jaje, usitnjeni peršin, naribanu koricu limuna pa sve dobro poparite i posolite. Nakon toga sve dobro izmješajte rukama. Smjesu podjelite na 8 dijelova pa oblikujte popečke debljine cca 2 cm. Odložite ih na pobrašnjeni pladanj te ostavite u hladnjak na 1 sat da se malo stvrdnu.
  4. Za to vrijeme pripremite sastojke za salatu. Operite rukolu ili potočarku te je stavite u cjedilo da se dobro ocjedi. Naranči odrežite vrhove pa joj oštrim nožem odstranite koru skupa s bijelim dijelom te meso naranče narežite na kockice. Naranče režite iznad zdjele kako biste sačuvali sok koji će se iscjediti. Narezane kockice stavite u veću staklenu zdjelu. Dodajte im na sitno narezane lukovice mladog luka i na tanke listiće narezan koromač. Na zagrijanu tavu stavite očišćene orahe pa ih kratko popržite te odložite sa strane. U manjoj zdjeli za preljev izmješajte sok od 1 limuna, narančn sok, maslinovo ulje sol i papar.
  5. Popečki od lososa su se već dobro ohladili pa možete krenuti s njihovom pripremom. Zagrijte dvije žlice maslinova ulja u većoj tavi debljeg dna. Popečke stavite na vrelo ulje pa ih pecite 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju tamnu zlatnu koricu.
  6. Pomješajte sve sastojke za salatu, dobro zalijte s preljevom i izmješajte. Za kraj salatu pospite krupno namrvljenim prepečenim orasima. Popečke poslužite sa salatom od naranče, rukole i koromača.

Sastojci

Za 4 osobe

za popečke:

  • 600g krumpira
  • 500g fileta svježeg lososa
  • 1 žlica brašna + brašno za posipanje
  • 1 veliko jaje
  • 2 limuna
  • šaka svježeg peršina
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

za salatu:

  • 4 naranče
  • 4 lukovice mladog luka
  • 1 srednji koromač
  • 200g rukole ili potočarke
  • šaka lagano prepečenih oraha
  • 1 limun
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Frajona Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Bio naranča Natur*pur

File lososa

Jaja SPAR, A klasa, M razred, 10 kom.

Krumpir Natu*pur

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...