Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ratatouille

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Tikvice razrežite po dužini na četvrtine, zatim na ploške. Patlidžan narežite na ploške približne veličine kao i tikvice. Paprike očistite i narežite na komade, luk na ploške, rajčice na kockice.
  2. Posebno pecite svako povrće u tavi na 20 ml maslinovog ulja. Počnite s tikvicama, pržite 1 minutu, na kraju pečenja posolite, odložite na stranu. U istu tavu dodajte 20 ml ulja, pecite patlidžane, posolite, odložite na stranu.
  3. Ponovite postupak s paprikama. Zadnje popržite luk, dodajte rajčice, začinite, kuhajte 2-3 minute. Spojite rajčice s ostalim povrćem, provjerite okus, dodajte grančice majčine dušice, poslužite.

Savjet: Za snažniju aromu gotovo jelo možete začiniti nekolicinom listića nasjeckanog bosiljka.​​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g tikvica
  • 300 g patlidžana
  • 300 g ljubičastog luka
  • 300 g crvene paprike
  • 300 g rajčica
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sol, majčina dušica

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Rajčica Natur*pur, 500g

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Ljubičasti luk

Patlidžan

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...