Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rigatone s pestom i suhim rajčicama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

15 min
  1. Rigatone skuhajte u posoljenoj vodi.
  2. Listiće bosiljka usitnite nožem, stavite ih u usku, visoku posudu pa dodajte pinjole, naribani sir Grana Padano, češnjak (nagnječen ili protisnut), sol i malo maslinova ulja. Štapnim mikserom lagano miksajte postupno dodajući ulje, dok ne dobijete glatku smjesu pesta.
  3. Ocijedite rigatone i izmiješajte ih s pestom pa raspodijelite u tanjure i dodajte suhu rajčicu. Poslužite posuto naribanim ili na komadiće natrganim sirom Grana Padano.

Savjet: Da bi tekstura pesta bila dobra, prije miksanja usitnite listiće svježeg bosiljka.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g tjestenine rigatone
  • 80 g osušene rajčice
  • 50 g sira Grana Padano

Pesto od bosiljka:

  • 40 g bosiljka
  • 15 g pinjola ili badema
  • 20 g naribanog sira Grana Padano
  • 50 - 80 ml maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Badem SPAR, jezgra, 200g

Bio češnjak Natur*pur

DESPAR PREMIUM Pesto Genovese

Sir Grana Padano DESPAR, trokut

SPAR PREMIUM Sušena rajčica, 280g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...