Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Riža sa šparogama, tikvicama i graškom

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Rižu stavite kuhati u posoljenu vodu. Guljačem za povrće ogulite šparoge od vrha prema dnu, odstranite donji drvenasti dio, narežite ih. Tikvice dobro operite i narežite na ploške. Stavite kuhati šparoge u malo posoljene vode, nakon 1 minute dodajte grašak i ploške tikvica pa sve zajedno kuhajte ukupno 3 minute. Spojite rižu i povrće, začinite maslinovim uljem i po želji solju i paprom, ukrasite listićem svježeg bosiljka, poslužite.

SAVJET: Za dozu pikantnosti, prije serviranja dodajte malo mljevenih sušenih papričica. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g riže paraboiled dugo zrno
  • 400 g kultiviranih šparoga
  • 300 g tikvica
  • 200 g graška
  • 80 ml maslinovog ulja
  • Sol, papar
  • 2 – 3 listića bosiljka

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Grašak Natur*pur, 300g

Paraboiled riža DESPAR

Šparoge

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...