Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Složenac sa sirom i mladim lukom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Ogulite krumpir i mrkvu, narežite na ploške, kuhajte u slanoj vodi. U međuvremenu očistite cvjetaču, narežite na cvjetove. Očistite pupčar, ovisno o veličini, narežite na polovine ili četvrtine, dodajte u lonac s krumpirom kad je skoro kuhan, prokuhajte zajedno 3 – 4 minute. Narežite mladi luk na kolute, odvojite bijeli od zelenog dijela.
  2. Na maslinovom ulju popržite pola količine bijelog dijela luk, dodajte kuhano povrće, okrenite, dodajte pola količine zelenog dijela luka, maknite s vatre. Na maslacu svijetlo popržite brašno, zalijte polako mješavinom mlijeka i vrhnja, miješajte da ne nastanu grudice, kuhajte na laganoj vatri petnaestak minuta, začinite solju (4 g) i ribanim muškatnim oraščićem.
  3. Stavite povrće u posudu za pečenje, prelijte bešamel umakom, pospite ribanim sirom, zapecite u pećnici na 180 °C do željene rumene boje. Prije posluživanja pospite preostalim mladim lukom. 

Savjet: Umjesto ribanog sira, na vrh možete posložiti kockice polutvrdih vrsta sireva koje se dobro tope.​​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g krumpira
  • 600 g cvjetače
  • 300 g mrkve
  • 300 g kelja pupčara
  • 200 g mladog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 40 g maslaca
  • 40 g brašna
  • 300 ml mlijeka
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 0,2 g ribanog muškatnog oraščića
  • 150 g edamer sira
  • 16 g soli

Vino Erdut Chardonnay


0,75L

Temp. serviranja:
12-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Karfiol

Kelj pupčar

Mladi luk

Mrkva S-BUDGET, 500g

Sir Edamec SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...