Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tart s rolicama povrća

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Od svih navedenih sastojaka zamijesite tijesto, razvaljajte ga između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, 5 cm veće od kalupa.
  2. Maknite gornju foliju, pomoću donje folije prebacite tijesto u maslacem namazan kalup, obložite stranice, odrežite višak tijesta. Tijesto izbodite vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah i pecite na 180 °C 15 minuta.
  3. Napravite pire od tikve, narežite je na kockice, skuhajte ili pecite pa usitnite štapnim mikserom. Mrkvu, tikvicu i patlidžan narežite na trake guljačem za povrće. Svaku trakicu nježno posolite pa čvrsto zarolajte.
  4. Izmiksajte jaja, dodajte pire od tikve i ricottu, malo posolite.
  5. Kad je tijesto pečeno maknite grah i aluminijsku foliju, prelijte jajima i sirom pa slažite rolice povrća jednu do druge, boje sami kombinirajte, ubacite  artičoke i glavice ljubičastog luka, pokapajte maslinovim uljem i vratite u pećnicu na još 10 minuta. Poslužite vruće.

Savjet: Tijesto prije korištenja rashladite u hladnjaku.​

Sastojci

Za 8 osoba

Tijesto:

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol

Nadjev:

  • 250 g očišćene tikve
  • 100 g ricotta sira
  • 2 jaja
  • 200 g mrkve
  • 200 g tikvica
  • 250 g patlidžana
  • 200 g artičoka (konzerva)
  • 5 manjih glavica ljubičastog luka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol​

Vino Traminac

Iločki podrumi
0,75L

Temp. serviranja:
9-11ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Ljubičasti luk

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Patlidžan

Sir Ricotta S-BUDGET, 250g

SPAR PREMIUM Artičoke, 280g

Tikva butternut

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...