Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Teleća jetrica s lukom i mrkvom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Jetra operite, dobro posušite papirnatim ubrusom i narežite na ploške debljine 1,5 - 2 cm. Lagano posolite, popaprite, pospite čilijem i ostavite da odstoje 10-ak minuta.
  2. Na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja pržite sa svake strane oko 3 minute. Izvadite, poklopite i ostavite da odstoji.
  3. U istu tavu dodajte preostalo maslinovo ulje, luk narezan na deblje ploške i mrkvu narezanu na tanje kolutiće. Lagano ih posolite, popaprite i na srednje jakoj vatri pržite dok malo ne omekšaju, a potom ih prelijte bijelim vinom.
  4. Kad vino ispari, maknite tavu s vatre, vratite jetra, lagano izmiješajte i odmah poslužite.

Savjet: Ako volite blag slatkast okus jetrica, vino možete zamijeniti prošekom​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g telećih jetrica
  • 160 g luka
  • 150 g mrkve
  • ½ žličice krupno mljevenog čilija
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • sol
  • papar

Vino Miličić Dingač


0,75L

Temp. serviranja:
18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Sol SPAR Vital

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...