Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pašteta od pureće jetre

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Pureća jetrica očistite od žilica i masnoće pa ih narežite na manje komade. Vrlo je važno da koristite svježa jetrica. Dobro zagrijte dublju tavu, dodajte narezanu mesnatu slaninu pa je popržite na žlici svinjske masti. Kada je slanina pustila svoje arome i masnoću, dodajte sitno narezan svježi ljuti feferon i crveni luk, posolite, dodajte 3 lista lovora pa ostavite da se prži. U tavu dodajte narezana pureća jetrica pa nastavite sa prženjem. Podlijte s vodom pa pirjajte oko 20 minuta. Na kraju dodajte veću količinu svježeg origana i majčine dušice pa ostavite u tavi da od topline začini uvenu kako bi dali jaču aromu pašteti.
  2. Sve sastojke stavite u blender, dodajte vrhnje za kuhanje pa izmiksajte dok je još sve toplo. Dodajte malo svježe tučenog papra, worcester umak pa još kratko izmiksajte. Propasirajte kroz cjedilo. Dok je pašteta još mlaka dodajte 0,03L kvalitetnog konjaka, malo papra i vrhnja za kuhanje pa sve sastojke dobro izmiješajte.
  3. Stavite paštetu u zdjelicu pa je malo protresite da u pašteti ne ostane zrak. Kako pašteta ne bi oksidirala prelijte je pročišćenim rastopljenim maslacem. Na vrh dodajte još par listića svježe majčine dušice. Čim se pašteta malo ohladi, stavite je na nekoliko sati u hladnjak na 5°C.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...