Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Polpete od heljde

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Za početak skuhajte heljdu u posoljenoj vodi te dodajte 3 do 4 lista lovora koji će heljdi dati dodatnu aromu. Skuhanu heljdu ostavite da se ohladi.
  2. Sitno narežite glavicu crvenog luka pa ga pržite na ugrijanoj tavi u koju ste stavili svinjsku mast. Uzmite veću zdjelu pa u nju stavite ohlađenu heljdu, dodajte veću količinu nasjeckanog svježeg peršina, popaprite, dodajte jedno jaje, prženi luk i žlicu heljdinog brašna. Lagano sve izmiješajte, a ukoliko primijetite da vam je smjesa previše rijetka dodajte još brašna.
  3. Na ugrijanu tavu stavite svinjsku mast i maslac u jednakom omjeru te žlicom oblikujte polpete od heljde. Kratko ih prepržite sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu hrskavu koricu. Odložite ih na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće pa stavite na tanjur za serviranje. Pokapajte sa sokom od limuna, a po želji možete dodati grčki jogurt, mileram ili par kapi bučina ulja.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...