Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Priprema carskog mesa za pečenje

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Kožu carskog mesa ćete lakše narezati ako stavite cijeli komad carskog mesa u veći lonac s kipućom vodom. Poklopite lonac te meso kuhajte nekoliko minuta kako bi koža postala čvršća. 
  2. Izvadite meso iz lonca, posušite ga pa režite kožicu laganim pokretima oštrog noža sve do mesa na način da prvo režete okomito pa vodoravno kako bi dobili kvadratiće (poput rešetke). Zarezivanje je potrebno jer će na taj način meso ispustiti svu masnoću, a kožica će postati hrskava.
  3. Meso dobro posolite, dodajte par zrnaca papra koje ćete utisnuti u meso. Stavite meso u lim za pečenje, podlijte uljem, a po želji dodajte i malo vode.
  4. Ugrijte pećnicu na temperaturu od 150°C te pecite 2,5 do 3h. Pred sam kraj možete pojačati temperaturu kako bi kožica postala hrskava.

Uz ovaj ukusan komad mesa koji će se s ovim načinom pripreme topiti u ustima, možete poslužiti kiselo zelje, pečeni krumpir ili neko povrće po vašem izboru.

Želimo vam Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...