Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Priprema telećeg i pilećeg temeljca

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Stavite teleće i pileće kosti u lim za pečenje pa ih dobro zalijte suncokretovim uljem. Pecite ih dva sata na temperaturi od 220°C uz povremeno miješanje.
  2. Dok se kosti peku očistite i operite povrće za juhu (mrkvu, korijen celera, korijen peršina). Uzmite dva crvena luka pa ih prerežite na pola i 5-6 režnjeva češnjaka s ljuskom samo stisnite nožem. Kada su kosti pečene dodajte im pripremljeno povrće i malo pasirane rajčice, promiješajte pa pecite još 30 do 35 minuta na 230°C.
  3. Uzmite visoki lonac pa ulijte 6L vode, dodajte par listova lovora i crni papar u zrnu. Izvadite kosti s povrćem iz pećnice, ulijte bijelo vino pa sve sastojke (i one koji su zagoreni) stavite u lonac s vodom i začinima uz dodatak listova svježe majčine dušice. Kada voda sa svim sastojcima zavrije smanjite vatru pa nepoklopljeno kuhajte 4 do 5 sati. Temeljac procijedite kroz cijedilo pa zaimačom s vrha lagano pokupite masnoću. Od 6 litara vode trebali biste dobiti 1 litru gustog temeljca koji ćete koristiti kao bazu za razna variva, umake, gulaše i juhe. Temeljac se kod pripreme ne soli pa uobičajeno solite jela u kojima ćete ga koristiti. Upotreba temeljca u kuhinji sigurno će doprinjeti većem gurmanskom užitku.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...