Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Punjeni luk

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Očistite crveni i ljubičasti luk pa prerežite vrhove sa glavice luka. Pažljivo izvucite unutarnji dio luka pazeći pritom da vanjska ovojnica ne popuca.
  2. Pripremite smjesu za punjenje. U zdjelu stavite mljevenu junetinu, posolite, popaprite svježim paprom, dodajte malo nasjeckanog peršina, 2 žlice riže i jedno jaje pa sve sastojke dobro izmiješajte rukama. Smjesom punite luk, a od ostatka smjese oblikujte okruglice.
  3. U veću plitku posudu stavite preostali dio luka, dodajte 2 režnja češnjaka pa posložite punjeni luk. Povrh svega na krupni ribež naribajte malo pastrnjaka, ulijte malo maslinova ulja, passatu od rajčice i malo vode. Poklopite posudu i ostavite da zakipi. Sada kada je zakipilo stavite poklopljeno u pećnicu. Desetak minuta prije kraja pečenja izvadite iz pećnice, dodajte milleram pa otklopljenu posudu vratite u pećnicu kako bi se luk zapekao. Sada kada je luk poprimio lijepu boju izvadite iz pećnice te na vrh stavite malo svježe majčine dušice. Uživajte u ovom ukusnom jelu koje možete poslužiti uz pire od krumpira.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...