Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Štrudle od grdobine

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Za početak očistite grdobinu na način da odstranite kožu sa grdobine, odrežete rep, nožem skinete sve opne i žilice pa laganim pokretom noža odvojite srednju kost i odstranite tanku bijelu žilu.
  2. Za izradu smjese kojom ćete puniti štrudle (fars) meso od grdobine narežite na sitne kockice pa stavite u mikser, dodajte 2 češnja češnjaka, posolite, popaprite svježim paprom, pokapajte sa malo maslinova ulja i za kraj dodajte jedan bjelanjak da se smjesa poveže pa sve sastojke izmiksajte.
  3. U manjoj posudi rastopite žlicu maslaca koji će vam trebati za premazivanje kora za štrudle. Uzmite koru za štrudle pa je s vanjske strane premažite rastopljenim maslacem. Na nju stavite drugu koru pa i nju premažite maslacem.  Odstranite krajeve kora pa narežite na željenu širinu za štrudlice. Navlažite ruke pa stavite dio smjese na početak kore pa lagano zarolajte. Pri samom kraju rolanja, premažite koru žumanjkom kako bi se dva spoja kore slijepila. Ponovite postupak dok ne potrošite cijelu smjesu od grdobine.
  4. Štrudlice pržite u zagrijanoj tavi u koju ste netom prije prženja dodali suncokretovo ulje. Pecite ih na strani na kojoj je spoj od kora. Kada dobijete lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu, štrudlicu okrenite i pržite sa druge strane. Odložite štrudlice na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.
  5. Na tanjur za serviranje stavite rikulu, posolite, pokapajte sa malo maslinova ulja, prelijte s malo reduciranog balzamičnog octa pa na vrh stavite štrudle od grdobine. Uživajte u ovom ukusnom i laganom morskom jelu.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...