Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svinjska plećka s jabukama i krumpirom

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Svinjsku plećku začinite krupnom solju, kimom i paprom pa sve začine dobro utrljajte u meso. U veću zdjelu stavite oguljene i oprane krumpire u komadu, dodajte 1 češanj češnjaka, glavicu luka (prerezanu na 4 dijela) i 1 jabuku (očišćenu i prerezanu na 4 dijela).
  2. U veću dublju tavu stavite pripremljeno povrće i voće, posolite, popaprite pa povrh toga stavite svinjsku plećku te po mesu prelijte vruću svinjsku mast kako bi se meso ”zatvorilo” i ostalo sočni prilikom pečenja. Podlijte bijelim vinom, poklopite te ostavite da zakipi. Nakon toga ga stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 2 sata.
  3. Dok se svinjska plećka peče, napravite pire od žute mrkve i jabuke. U manjoj posudi otopite maslac pa dodajte narezanu mrkvu i jabuku. Na laganoj vatri kuhajte 45 minuta do 1 sat. Pire izmiksajte štapnim mikserom.
  4. Sada kada je svinjska plećka pečena, izvadite je iz pećnice pa narežite meso. Servirajte ovo predivno meso koje je toliko mekano da se topi u ustima pa ga prelijte umakom od pečenja, a uz to servirajte pečene krumpire i pire od jabuke i žute mrkve.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...