Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svježe začinsko bilje

Kadulja

Kadulja je trajnica koja potječe sa sjeverne obale Mediterana, ali prilično se udomaćila i na kontinentu jer dobro podnosi hladnoću. 

Kadulja je trajnica koja potječe sa sjeverne obale Mediterana, ali prilično se udomaćila i na kontinentu jer dobro podnosi hladnoću. Jedan grm dovoljan vam je da u njezinim svježim listićima uživate cijele godine, čak i kada je pokrivena snijegom. Ipak, kontinentalne biljke imaju mnogo slabije uzraženu aromu pa količinu začina treba prilagoditi vrsti. Još su u srednjem vijeku vjerovali da je kadulja panaceja - lijek za sve bolesti. Tu možda ima nešto pretjerivanja, ali sa sigurnošću možemo reći da je čaj od kadulje za grgljanje nenadmašan lijek za grlobolju. Miris kadulje intenzivan je pa lako može prevladati u jelu. Zbog toga je aromu dobro ublažiti kratkim prženjem i spariti je sa slatkastim sirevima, medom, korijenastim plodovima ili aromatičnim mesom poput janjetine

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...