Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svježe začinsko bilje

Origano

Mravinac ili origano dugi se niz godina koristio samo kao začin na pizzi i u umacima od rajčice što ga je učinilo pomalo ozloglašenim.

Mravinac ili origano dugi se niz godina koristio samo kao začin na pizzi i u umacima od rajčice što ga je učinilo pomalo ozloglašenim. Bez ikakvog pravog razloga – svježi listići origana, za razliku od suhih koju znaju biti preintenzivni, imaju lijepu aromu koja pristaje peradi i plavoj ribi, a može se snaći čak i u jelima od divljači. Još se prije rimskog doba  znalo da je origano bogat eteričnim uljima. Ona blagotvorno djeluju na probavne tegobe i na urinoinfekcije, a posjeduju i antibakterijsko djelovanje. Vrlo srodna i slična biljka je i mažuran – ipak nešto nježnijeg okusa. I jedan i drugi začin najbolje je jelo dodavati u svježem obliku, na samom kraju kuhanja.

Suhi začini ili mirodije

Svježe začinsko bilje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...