Lokarda u umaku od rajčica

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Lokardi odstranite škrge, drob i glavu, prepolovite je, posolite i pržite u tavi s obje strane.
  2. U međuvremenu, pola količine mladog luka nasjeckajte i zapržite na maslinovu ulju uz dodatak nasjeckanog češnjaka, prelijte pasiranom rajčicom, prokuhajte, posolite i pošećerite pa izmiksajte štapnim mikserom.
  3. Lokardu stavite u umak pa zagrijte da prokuha jednu minutu. Poslužite posuto preostalim narezanim lukom i sitno narezanim peperoncinom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 lokarde (oko 800 g)
  • 150 g mladog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 ml pasirane rajčice
  • 1 svježi peperoncino
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • prstohvat šećera

Vino Miličić Plavac Mali


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: