Pečena orada u umaku od naranče sa šafranom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Filete orade operite, posušite papirom, posolite, popaprite i posložite u vatrostalnu posudu s kožom prema dolje. Ribu prelijte rastopljenim maslacem, a vino ulijte direktno u posudu (ne preko ribe).
  2. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15 - 20 minuta dok ne dobiju lijepu boju.
  3. Na 20 g maslaca stavite sitno nasjeckani luk i oguljenu rajčicu bez sjemenki i narezanu na manje komadiće. Pržite na slabijoj vatri dok luk ne omekša. Dodajte narančin sok, naribanu narančinu koricu, šafran, lagano posolite i popaprite. Kuhajte miješajući 3 - 4 minute i dodajte škrobno brašno razmućeno u vodi i pustite da zakuha.
  4. U umak stavite pečene filete, kuhajte oko dvije minute pa maknite s vatre te u vrući umak postupno umiješajte preostali maslac.
  5. Poslužite uz pečeni ili kuhani krumpir.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g fileta orade
  • 50 g maslaca
  • 30 ml bijelog vina
  • sol
  • papar

Za umak od naranče:

  • 60 g maslaca
  • 60 g luka srebrenca
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g rajčice
  • 150 ml svježeg narančina soka
  • 1 žličica naribane narančine korice
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • 100 ml vode
  • 2 prstohvata trakica šafrana
  • sol
  • papar

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: