Cheesecake mousse od limuna

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Namočite želatinu u ledenoj vodi.
  2. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i ribanu koricu limuna tucite pjenasto na pari, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se rastopi pa dodajte pjenasto razrađeni krem sir s limunovim sokom.
  3. Bjelanjke tucite u snijeg s prstohvatom soli, istucite vrhnje za šlag.
  4. Lagano miješajući spojite snijeg i šlag pa dodajte u ohlađenu kremu.
  5. Sve lagano promiješajte, pokrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane 15 – 20 minuta.
  6. U međuvremenu pomiješajte brašno, kakao, melasu i mljevene bademe, dodajte ledeni maslac i prstima mijesite da dobijete mrvičasto tijesto.
  7. Raširite mrvice po masnom papiru i pecite 10 – 12 minuta na 180 °C.
  8. Ohlađene mrvice rasporedite u čaše, dodajte na njih cheesecake mousse od limuna i odložite u hladnjak do posluživanja.
  9. Dekorirajte šlagom, bobicama voća i listićima mente, poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe

keksići:

  • 50 g raženog brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 80 g maslaca
  • 50 g melase (šećer)
  • 50 g mljevenih badema

mousse:

  • 4 žumanjka
  • 4 bjelanjka
  • 1 prstohvat soli
  • 50 ml mlijeka
  • 60 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sok 1 limuna
  • 200 g krem sira (ABC, Philadelphia)
  • 3 lista želatine
  • 200 g vrhnja za šlag

za ukrašavanje:

  • 50 g vrhnja za šlag
  • 10 – 15 borovnica
  • 4 – 5 listića svježe mente

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: