Krepka juha od piletine, kukuruza i poriluka

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Dobro operite piletinu pa je stavite kuhati u dublji lonac skupa s očišćenim povrćem za juhu i narezanom glavicom crvenog luka. Nakon 30 minuta kuhanja pilećeg temeljca izvadite batake s karabatakom, a temeljac pustite neka i dalje lagano kuha. Pileće meso odvojite od kosti pa ga stavite sa strane.
  2. U drugom loncu na malo maslinova ulja stavite dinstati na kolutove narezani poriluk. Nakon nekoliko minuta mu dodajte očišćenu i na kolutove narezanu mrkvu i kukuruz šećerac. Kad je povrće malo omekšalo, dodajte mu sitno sjeckanu ljutu crvenu papričicu i podlijte ga pilećim temeljcem pa sve zajedno kuhajte oko pola sata dok kukuruz posve ne omekša. Posolite i poparite po želji.         
  3. Na kraju odvojite 3 dcl juhe skupa s kukuruzom pa je stavite u blender i izmiksajte u glatku kremu. U juhu vratite kremu od kukuruza i odkošteno i narezano pileće meso pa sve kuhajte još desetak minuta. Za kraj juhu pospite sitno sjeckanim svježim peršinom a po želji joj možete dodati i kockice prepečenog kruha ili kiselo vrhnje. Poslužite toplo.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500g piletine (2 bataka s karabatkom i 1 hrbat)
  • 1 svežanj povrća za juhu
  • 1 glavica crvenog luka
  • 400g kukuruza šećerca (smrznutog ili iz konzerve)
  • 2 mlada poriluka
  • 2 mrkve
  • 1 žlica sjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: