• KOZICE S NJOKIMA

    Prvo pripremite šalšu. Na maslinovu ulju zažutite sitno sjeckani češnjak te mu dodajte sjeckanu rajčicu iz konzerve, sol i papar. Po potrebi možete dodati i malo vode ili temeljca koji ste dobili kuhajući oklope od kozica s malo češnjaka, peršina, celera i lovora. Pustite da lagano kuha dok niste...
    Više...

  • Kolač od krušaka, suhih smokava i palente

    Prvo zagrijte pećnicu na 180°C. Ogulite kruške pa ih narežite na kockice. Dobro operite naranču i limun pa im naribajte koricu. U manjoj posudi umutite 5 manjih jaja. Grožđice stavite u malo tople vode da se razmoče. Suhe smokve narežite na manje kockice. Uzmite dvije zdjele...
    Više...

  • PIVO I JUNETINA U DUETU

    Meso narežite na kockice veličine zalogaja. U većoj zdjeli pomiješajte umak od soje, protisnuti češnjak, naribani đumbir, smeđi šećer, papar i ulje. Dodajte narezano meso, promiješajte, prelijte tamnim pivom i ostavite da se marinira barem 2 – 3 sata, po mogućnosti i duže. Nakon što je meso odsta...
    Više...

  • Superhrana za organizam

    Ove male bobice s razlogom se smatraju supernamirnicom. Osim što su bogate antioksidansima, vitaminima, mineralima i ostalim hranjivim tvarima, konzumirati ih možete na brojne načine.
    Više...

  • Pripremite savršen kompot

    Iskoristite najbolje od sezonskog voća i pripremite ukusne kompote koje ćete moći jesti tijekom cijele godine. S obzirom na to da su brzo gotovi, možete ih pripremati bilo kad i s bilo kojim voćem.
    Više...

Predjela

Mini quiche s gljivama

Zamijesite tijesto za quiche od brašna, 250 g maslaca, jajeta, žumanjka i 9 g soli. Tijesto polož...

više...

Vegetarijanska jela

Grilani patlidžani s basmati rižom i bobom

Basmati rižu kuhajte u volumnom omjeru 1 : 2. Dupli omjer vode zakipite, rižu zagrijte na suho...

više...

Juhe

Gusta juha od mesa i povrća s ječmom

Meso, krumpir i rajčicu narežite na kocke 2 x 2 cm, mrkvu na kolute, luk sitno nasjeckajte...

više...

Deserti

Košarice s jabukama

Raširite listove tijesta i izrežite prema veličini kalupa za muffine koje ćete koristiti. Pomiješ...

više...

Tradicionalna hrvatska kuhinja

Pečeni svinjski hrbat s umakom od gljiva

Meso posolite i pustite da se marinira 2 sata. Pecite na svinjskoj masti na 180 °C oko 90 minuta.

više...

Glavna jela

Pečena svinjetina s krumpirom, mrkvom i lukom

Meso narežite na veće kocke i posolite. Krumpir ogulite i prepolovite, mrkvu narežite uzdužno na...

više...

Jelo iz akcijskog letka

Kozice s njokima

Prvo pripremite šalšu. Na maslinovu ulju zažutite sitno sjeckani češnjak te mu dodajte sjeckanu rajčicu iz konzerve, sol i papar.

više...

Tražilica

Recept dana

Dekonstruirani brudet

Škarpinu filetirajte pa filete prepolovite i stavite sa strane. Riblji temeljac napravite tako da na maslinovu ulju...

više...

Vino i hrana