• MINI TART SA SIROM I KARAMELIZIRANIM LUKOM


    Nasjeckati luk. Dinstati na laganoj vatri uz dodatak maslaca, vina i malo soli, dok ne omekša.Lisnato tijesto izrezati na krugove, na njih posložiti džem od kapule te ih peći na 170°C cca 10 minuta. Gorgonzolu izrezati na kockice, uvaljati u brašno, jaje i panko mrvice.Pržiti u dubokom ulju par...
    Više...

  • PUREĆE ROLICE

    Pureća prsa stucite na tanko. Posolite i popaprite. Napunite sa sjeckanim bosiljkom i usitnjenim brusnicama. Zamotajte s pancetom te umotajte u foliju. Kuhajte u vodi ispod točke vrenja cca. 15 minuta. Kad su rolice gotove prepržite ih na vrućoj tavi...
    Više...

Predjela

Hrskave bruschette s patlidžanom, sirom i kaparima

Patlidžane narežite na tanje ploške i kratko popržite na 3 žlice maslinova ulja...

više...

Vegetarijanska jela

Pečena rajčica s hrskavim zobenim pahuljicama

Rajčice prepolovite, izvadite im srčiku i izravnajte ih (da lijepo stoje...

više...

Juhe

Toskanska krem-juha s kobasicom i keljem

Kelj očistite, krupno narežite i blanširajte (kratko prokuhajte) pa ocijedite, ali vodu...

više...

Deserti

Čokoladni tartovi s kruškama

Brašnu dodajte kakao, sol, šećer u prahu i na listiće narezan hladan maslac. Razmrvite smjesu...

više...

Tradicionalna hrvatska kuhinja

Punjene lignje

Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte. Na 4 žlice ulja ispržite nasjeckani luk do zlatn...

više...

Glavna jela

Piletina u crnom vinu (coq au vin)

Uzmite piletinu koju ste marinirali preko noći u crnom vinu te ju posušite.

više...

Jelo iz akcijskog letka

Priprema brancina u soli

Za početak dobro očistite brancina, odstranite mu škrge, ali nemojte skidati ljuske. Pomoću papirnatog...

više...

Tražilica

Recept dana

Ravioli s pršutom i mozzarelom

Pomješajte sve sastojke za tijesto i umjesite čvrsto glatko tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak

više...

Vino i hrana