Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

VRTOVI HRVATSKE

100 posto domaće s egzotičnim potpisom

Vješti voćari pronašli su formulu koja liniju Vrtovi Hrvatske pojačava egzotičnim plodovima. Sezona je kiwana, a ovaj SPAR-ov raste tu, u vašem susjedstvu.

Isprobavati nove okuse uvijek je zanimljivo. Kombinirati poznate namirnice, dodati koju novu aromu. Igre okusa, pogotovo egzotičnih voćnih, s drugim namirnicama slatke su, sočne i fine, kremaste i pašu uz namirnice koje svakodnevno uvrštavamo na svoje menije. A ono što ih čini još primamljivijima je nutritivni sastav koji ima ogroman doprinos našoj vitalnosti.

Kiwano, poznat i kao afrička dinja, bogat je vitaminom C, sadrži magnezij, bakar, cink, natrij i kalcij, ima malo ugljikohidrata, a masti uopće ne sadrži.

Kao sastojak raznolikih salata, i voćnih i povrtnih, kiwano je upravo savršen. Izgledom i teksturom podsjeća na krastavac, no njegov okus koji podsjeća na kombinaciju dinje i kivija sjajno se stapa s morskim plodovima i mesom, ali i raznim začinima, uključujući papar.

Kiwano se već udomaćio na tanjurima i u čašama (jer sok je odličan!).

Plodovi ove voćke zreli su kad svijetlozelena nijansa prijeđe u žuto-narančastu, a jede se tako da se presiječe na pola i žličicom izvadi njezin jestivi mesnati dio.

Pomisliti kako ovakva posebna tekstura raste u Hrvatskoj daje nam još više zadovoljstva u svakom zalogaju. Vrtovi Hrvatske 100 posto su proizvod iz kontroliranog uzgoja domaćih proizvođača, svježi i sezonski, u slučaju ovog ploda sa 100 posto egzotičnim potpisom uzgojenim u hrvatskoj klimi. Broj kvalitetnih domaćih proizvoda pod oznakom Vrtovi Hrvatske iz sezone u sezonu sve je veći.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...