Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

DVA U JEDNOM

Brunch

Sve popularnija kombinacija doručka i večere idealna je za lijene ljetne dane. Obrok u kojem je dopušteno uživati sve do popodneva idealno je rješenje za dane kad ne želite puno vremena provoditi u kuhinji.

Izvori kažu da povijest bruncha (spoj engl. riječi breakfast i lunch) seže u kasno 19. stoljeće, točnije 1895. Naime, te je godine autor Guy Beringer u svom eseju prvi puta spomenuo obrok koji bi bio idealan za liječenje redovne boljke burne subotnje večeri – mamurluka. Kako u eseju Beringer piše, svi oni koji u nedjeljno jutro osjećaju posljedice dobre zabave prethodne večeri trebali bi se odreći bogatog doručka (onog poznatog engleskog) i uživati u nešto lakšim jelima između doručka i ručka. Naravno, nakon svega bi trebali doći čaj i kolačići. I tako je rođen brunch.

Danas ga više ne povezujemo s ludim večerima, on je postao redovni dio druženja s prijateljima, a osobito u poslovnom svijetu kao neformalni način sklapanja poslova. No za dobar brunch ne morate više izlaziti u restoran ili kafić, možete ga pripremiti i kod kuće. Ovo je odličan način za opuštene dane kad imate vremena uživati u slobodnom vremenu. Pozovite prijatelje i uživajte.

A uz naše prijedloge, brunch će biti brzo gotov i nevjerojatno ukusan. Pita sa slaninom i lukom fino je i lagano rješenje za druženje s prijateljima. Dovoljno lagana za ljetne dane, a opet zasitna zahvaljujući siru i slanini, ova pita savršen je brunch zalogaj.

Ako ste više ljubitelj slatkog, pripremite popularne scones, odnosno trokutiće s datuljama, orasima i sirom. Kombinacija suhih datulja i oraha uvijek je sjajna, a uz dodatak sira ovi zalogaji se pretvaraju u pravu malu poslasticu. Datulje možete zamijeniti i suhim smokvama ili uz sve poslužiti grčki jogurt s medom.

Imate li ostatak kruha, iskoristite ga u pudingu. Kombinirajte ga s grožđicama, orasima i karamel umakom i dobit ćete pravu malu energetsku bombu. Sočan i sladak, ovaj puding savršen je obrok za dane kad vam se baš i ne kuha, a željeli biste pojesti nešto fino. Ono što je odlično kod bruncha je da su jela brzo gotova i gotovo sve sastojke imate u kuhinji.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...