Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

VEGANSKO

Drugačiji božićni meni

Blagdani samo što nisu stigli, a s njima i brojne zabave i druženje s gostima. No što ako se među njima nađu i pokoji vegan ili vegetarijanac? Ne brinite, mi imamo ideju.

Priprema božićnih i novogodišnjih menija najčešće uključuje brojne namirnice životinjskog porijekla, meso, mlijeko, jaja i druge. A sve to može biti pomalo teško za naš organizam. Ako se u sve to uključe i gosti koji ne konzumiraju ove namirnice, možemo se naći na velikim mukama što poslužiti.

Međutim, namirnice biljnog porijekla nude odličnu alternativnu. Bogata ponuda zimskog povrća, tofu, mahunarke, napitci na biljnoj bazi, džemovi pomoći će vam da ovih blagdana poslužite pravu malu vegansku gozbu. Nemojte se bojati eksperimentiranja, ovo je sjajan način da otkrijete novo lice namirnica i njihovih načina pripreme.

Tako primjerice tradicionalna blagdanska jela bez problema možete veganizirati. Francuska salata, štruce, pire-krumpir bit će odlični i u vege verziji. Isprobajte različite žitarice i njihove kombinacije, napitke na bazi soje, pira, riže, badema i slično ili pak vegansko vrhnje, rezultati bi vas mogli itekako pozitivno iznenaditi. Umjesto tradicionalne purice s mlincima poslužite sejtan, koji također voli fine začine.

Priprema kolača za vegane može se pokazati kao izazov. Naime, velika većina kolača sadrži jaja za koja znamo da su zabranjena u veganskoj prehrani. No bez brige, postoje odlične zamjene za takav tip namirnica, a o njima smo već pisali pa se svakako prisjetite. Isprobajte tradicionalne slastice sa zamjenama i otkrijte iznenađenje kod gostiju kad im otkrijete svoju tajnu. 

Ako ste mislili da junk-food poput pizza i hamburgera ne ide ruku pod ruku s veganskom prehranom, prevarili ste se. Naime, velik broj proizvoda koji spada u tzv. junk ulazi i u vegansku kategoriju. Zašto ove godine za novogodišnji party ne biste pripremili vegansku pizzu ili pak burgere na biljnoj bazi. Gosti će biti oduševljeni!

Osim što je bogata vrijednim nutrijentima, veganska je prehrana i nešto lakša pa je odličan način da unesete malu promjenu u svoju svakodnevnu rutinu i otkrijete sasvim nove okuse.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...