Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

FOOD TREND

Drugačiji vege burgeri

Burgeri su izvrsno jelo za isprobavanje novih kombinacija i okusa. Pa iako baš volimo klasične verzije, kvalitetna je promjena uvijek dobrodošla.

emlja, pljeskavica, meso i prilozi tipična su kombinacija koju zovemo burgerom. Katkad mu dodamo sir, ali osnovu uglavnom ne mijenjamo. Iako smo naviknuti na ovu dobro uigranu ekipu, sastojci za dobar burger mogu biti raznoliki. I da, ne moraju uvijek sadržavati meso ili ribu. Pogotovo u ljetnim mjesecima kad našim tijelima odgovara laganija hrana nakon koje ne osjećamo težinu, a oko nas raste pregršt domaćeg povrća. 

Burgeri su odlična podloga za brojne raznolike kombinacije sastojaka. Žemlja će svojim neutralnim okusom biti izvrsna baza za pregršt zanimljivog povrća, ali i žitarica. Tko kaže da pljeskavicu ne možete pripremiti od leće ili kvinoje uz dodatak špinata ili buče? Ali i da samu žemlju ne možete zamijeniti šnitama finog kruha? Izbora je pregršt, a svaki od njih dat će poseban pečat jelu. Pljeskavicu možete pripremiti i od kuhanog povrća poput cikle koju ćete naribati i oplemeniti lukom i češnjakom, a povezati jajetom i krušnim mrvicama.

Poigrajte se sastojcima poput batata i avokada koji osim što su izrazito ukusni, imaju brojne benefite za tijelo. Iskoristite što više svježeg i sezonskog povrća poput rajčica i krastavaca koji svakom burgeru daju posebnu čar. Po želji dodajte i luk čije se aroma i sočnost izvrsno sljubljuju s ostalim povrćem i žitaricama.

Umjesto majoneze i kečapa, sočnost burgeru podarite umacima iz vlastite kuhinje. Uz lagane vege sastojke odlično se slaže umak na bazi jogurta koji daje osvježenje i potrebnu dozu kiselosti. Pripremiti možete i brojne emulzije poput one na bazi mlijeka i maslinova ulja. Njezin zanimljiv okus sljubit će se s pljeskavicom pripremljenom od crvene leće. A u svaki vege burger uključiti možete i guacamole umak. Osim svojim okusom, osvaja svojim sastojcima koji su pogodni i veganskoj prehrani.

Ovog ljeta priključite se trendu novih burgera i zaboravite na predrasude prema namirnicama.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...