Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

USKRSNI STOL

Ideje za blagdanski meni

Blagdan Uskrsa provodimo u krugu obitelji i najdražih. A kako bi sve prošlo najbolje moguće, donosimo vam ideje za meni, ali i neka pravila oko postavljanja stola. Blagdanski stol obilježen je obiljem i raskoši, koje dolaze nakon posta. Goste i obitelj oduševite okusima i aromama neodoljivih delicija, a sve poslužite na lijepo uređenom stolu.

Blagdanski stol obilježen je obiljem i raskoši, koje dolaze nakon posta. Goste i obitelj oduševite okusima i aromama neodoljivih delicija, a sve poslužite na lijepo uređenom stolu. S obzirom na to je riječ o svečanoj prilici, dajte si oduška pa i stol postavite u tom stilu. Dakle, za svako jelo postavite tanjur, a slažite ih redoslijedom kako poslužujete jela. Pribor za jelo također prilagodite pa također postavite više vilica i žlica, u skladu s količinom jela. Postavljate ih redoslijedom kako idu jela, izvana prema unutra. Iznad tanjura stavite žličicu za desert.

Ne zaboravite i na čaše. One za vodu i vino su obvezne, a stavljate ih u gornju desnu stranu. Jela poslužite u lijepom posuđu, upravo onom koje čuvate u ormaru. Možete koristiti i etažere za kolače na koje ćete posložiti komade mesa i priloge. Umjesto stolnjaka možete koristiti samo nadstolnjak, a ispod tanjura stavite podmetače u istom tonu.

Niti jedan blagdanski stol ne može bez fine šunkice, a ona u kruhu posebna je delicija. Koliko je domaćica, toliko je i verzija. No vjerujemo da koju god odaberete, vaši će gosti biti oduševljeni. S obzirom na to da su jaja obvezna uskrsna namirnica, kao predjelo poslužite poširana jaja sa špinatom koja će donijeti pravu dozu proljeća na tanjure. Isprobajte i ukusnu riblju pitu, dovoljno laganu da pripremi za glavno jelo.

Raskošni uskrsni objed obogatit će i sočna pečenka. Bilo da odaberete onu od govedine, riblji meni uz šarana ili pak janjeći ossobuco, sretni i siti gosti su zagarantirani. Gostima ponudite izbor, a svakako uključite i sezonsko povrće. Mesna jela poslužite u pladnjevima, a dozu luksuza dat će oni s poklopcem.

Naravno, svaki fini ručak završava nečim slatkim. Iako sigurno imate velik broj uskrsnih slastica, nakon ručka možete poslužiti ukusni uskrsni kolač ili pak uvijek obožavanu pincu. Ona je klasik i s njom baš nikada ne možete pogriješiti. Za goste možete ispeći i manje pince koje ćete im pokloniti kao lijep uskrsni dar.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...