Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

NEMA LJEPŠEG

Jesenski piknik

Vani je toplo, ali nije vruće. Idealno vrijeme za druženje na otvorenom. A znamo da niti jedno druženje za pamćenje ne prolazi bez dobrog ića i pića.

Jesenski povjetarac, blagotvorne sunčeve zrake na licu i svježi zrak. Dobro društvo, prelijepi krajolik i košara puna delicija: boca dobrog vina, neki fini tvrdi sir, jabuke i grožđe, svježe napravljeni sendviči, pita, štrudla… Vjerujemo da smo upravo opisali jedan od omiljenih načina provođenja slobodnog vremena, a rado ćemo podijeliti i nekoliko korisnih savjeta.

Za početak isključite mobilne telefone. Ponesite višekratni pribor za jelo, društvene igre, loptu, badminton, karte i dekicu – što vam više treba? Kad je u pitanju hrana, nebo je granica. Sve se da dobro spakirati i prenijeti na zelenu livadu bez prosipanja, prolijevanja i sličnog, samo treba pronaći odgovarajuću posudu. Primjerice, juhu je najbolje ponijeti u termos-boci.

Uvrstite u jelovnik sezonske namirnice poput pečenih kukuruza i kestena. Te će namirnice svojim okusom i mirisom vašem druženju na otvorenom dati pravi jesenski štih. Najjednostavnije je rješenje pripremiti ukusne sendviče. Oni mogu biti gotovi ili možete ponijeti kruh i potrebne sastojke te ih slagati netom prije posluživanja na samome pikniku. Također možete poslužiti kanapee, palačinke, pite, voće poput jabuka ili krušaka te salatu. 

Izbjegavajte keramičke tanjure jer su teški i lako se lome. Radije posegnite za onima od lagane višekratne plastike. Ako ste se odlučili za roštilj, najpraktičnije je ponijeti već gotovo, začinjeno meso spremno za pečenje iz SPAR mesnica. Kad smo kod pića, termos-boce najbolje su rješenje i za tople i za hladne napitke, a možete ih iskoristiti i za pohranjivanje kockica leda želite li se dodatno rashladiti. 

Ponesite male plastične ili aluminijske posudice za začine. Nemojte nositi staklene posudice jer bi se mogle razbiti. Sve te namirnice morate negdje i pohraniti, zar ne? Možete odabrati klasičnu košaru za piknik koja je teža za dulje nošenje, naprtnjaču ili rashladne torbe u kojima namirnice duže zadržavaju svježinu. I ne zaboravite veliku vreću u koju ćete poslije baciti sve otpatke. 

Top 10 mjesta za piknik u Hrvatskoj:

Mrežnica

Maksimir

Rastoke

Sljeme

Japetić

Park prirode Papuk

Park-šuma Golubinjak

Radmanove mlinice

Okić

Lonjsko polje

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...